sunnuntai 20. syyskuuta 2009

a scuola.


Niinpä, nyt on se aika sitten käsillä että koulu alkaa. Huomenna, jos tarkkoja ollaan! Saas nyt nähdä mille asteelle asetun, perjantaina pitäis tehdä joku koe sitä ajatellen, että ne tietää sysätä mut oikeeseen ryhmään sitte.

ATM (kaikki julkiset kulkuneuvot) korttiki tuli haettua vuodeksi eteenpäin, 200e se kustanti, mutta pienellä matemaattisella laskutoimituksella (8x36e) tuli selväksi, että se on huomattavasti halvempi ku ostaa joka kuukaudelle oma lippu. Nyt on tommonen vähän pankkikortin näkönen plätikkä rahapussissa ja se oikeuttaa matkustamaan rajattomasti Genovan rajojen sisällä. Lähinnä kai tulee bussia, junaa ja metroo ajeltuu... Ja toi tuli oikeestaan enimmäkseen sen takia hommattua, että kouluun täytyy ensi mennä bussilla paikalliselle asemalle, siitä juna parin pysäkin päähän ja siitä toinen bussi kukkulan päälle, joten nyt ei tartte huolehtii enää oikeestaan mistään mitään kun on toi.

Kelit rupsahti taas, kai se on sen merkki että syksy on kovaa vauhtia tulossa, taas oli mikähän lie päivä, kamala ukkonen, tänään on vähän väliä satanu ja ollaanki lähinnä istuttu kotona ihmettelemässä..Anto keitti kaakaooki, tai oikeestaan suklaata, ku se oli semmosta paksuu mähnää mitä me juotiin!Ei siinä, hyvää se oli :D

Eilen oltiin kaupungilla porukalla, käveltii ja sit mentii baariin juomaan "apertitiivit", alkoholittomat :D Ja sit se tarjoilijapoika toi semmosen ison lautasen kaikkee pikkusuolasta, kulhollinen suolapähkinöitä ja toinen oliiveja..aattelin ettei koko iltana tartte syödä yhtään mitään sen jälkeen :D Sit ostin apteekista taas noita antihistamiinisilmätippoja, ku on taas alkanu aamulla olla silmät punaset ja illalla kutiaa, eiköhän se noilla mee ohi. Niin joo ja sit ostin melkein aidon D&G laukun, ja maksoin siitä vähemmän ku henkkamaukassa ois tarvinnu maksaa vastaavasta. Hyvä elämä!! Sitte illalla myö mentii syömää näiden kavereiden luo, Daniela ja Matti(sen ukon nimi meni vähä ohi, oliks se Matti vai Matteo), ja jälkkäriks syötiin Roberton tekemää tiramisua.. Mä varmaan lihon täällä kilotolkulla ku noi on molemmat nii loistavia kokkeja!

Ja eilen päivällä tuli taas se "kalaongelma". "Marjaana, otatko kalaa spaghetin sekaan?" "Joo kyllä kiitos." ..ja mitä sielä oli? Kahta erilaista simpukkaa, niin erilaista ettei löytyny suomennokseksi edes muuta ku simpukka , vaikka molemmille oli oma nimi! Eli ei taaskaa mitää hajua mitä täällä on tullu syötyä :D

Sit paikallista herkkua on farinata ja focaccia.Farinata on vähän niinku friteeraustaikinaa paistettuna ja focaccia sivuaa aika pitkälti pannaria, mut sen päälle voi saada ihan mitä ikinä voi toivoa..Sipulia, perunaa, tomaattia, basilikaa, oliiveja, kinkkua..... Noita kahta en oo maistanu aikasemmin tuolla itä-Italiassa, ja mulle kerrottiinki että ne on ihan paikallisia herkkuja vaan, Ligurian alueella lähinnä esiintyviä.

Eilen noi osti vielä jotai "konvehteja", manteli jonka päällä on kivikova sokerikuori :D Aika härskin makusta, mut kyl noita ihan syö :)

Tämmönen sillisalaatti tälläkertaa, jäädään ihmettelemään mitä seuraavalla! Ciao.


10.5.2013, Alkuperäisessä sijainnissa tähän tekstiin on kirjoitettu seuraavat kommentit:

Heidi kirjoitti 23.9.2009 klo 01.06 
Täshän tuloo nälkä!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti